hits
Related Posts with Thumbnails

Ikke fornøyd med blogg.no

Ikke temarelatert, men jeg må blåse ut min misnøye over blogg.no. Dette innlegget er vel mest myntet mot andre bloggere og blogg.no, enn de av dere lesere som ikke bruker plattformen selv. Så til sistnevnte gruppe: Bær over med meg.

Jeg er illsint over at funksjonen som gjør at vi som forfatter innholdet på hver enkelt blogg, ikke lenger kan laste ned innleggene våre. Hverken til zippet fil, slik man kunne før, eller på noe annet vis. Grunnen er vel at de er redde for at folk skal ta med seg innholdet sitt og flytte, men ffs, det er vårt materiell. Som blogg.no har som footer på alle blogger; i hh til åndsverksloven er innholdet på hver blogg hver enkelt bloggers eie. Men å gjøre dette i praksis...? Ugh!

Jeg driver også og krangler med blogg.nos opplegg forøvrig. Jeg vet ikke helt hva det er, men jeg opplever denne plattformen som kanskje den mest unødvendig kronglete av absolutt alle tilgjengelige plattformer for blogging. MEN, siden den er norsk, holder jeg meg her, men det er igrunn bare til det kommer et bedre alternativ for det er sjukt irriterende. Hvorfor kan ikke alt bare være intuitivt og oversiktlig? Hvorfor har de bare overhalt her og der uten å overhale hele startsiden når man logger inn? Jeg har vært på plattformen siden de startet, og alt ser fortsatt likt ut med få unntak. Det er utdatert. 

Jeg er over snittet god i koding, men likevel synes jeg det er flere funksjoner som er på godt norsk, skikkelig dustete. Hvorfor kan det ikke for eksempel være en felles oppdaterbar kilde for innlegg, kategorier, arkiv, osv - utover css? Innholdet i hver del burde kunne være fullstendig mulig å klone uten å fysisk måtte inn og lagre ørten ganger pr del. Jeg er nemlig en av de snålingene som liker at bloggen min ser lik ut uansett om du klikker deg inn på innlegget, følger linkene internt på bloggen eller generelt bruker bloggen. 

Jeg irriterer meg også grønn over annonsene som overhodet ikke pryder bloggen. Skrikende farger, fullstendig uinteressante generiske varer, dumme plasseringer. Blogg.no tjener jo lite på annonser som ikke blir klikket på fordi de ikke vekker noen interesse hos dem som ser dem, så i det minste burde hver enkelt blogger få lov til å velge mellom hvilke temaer som skal tvangsinnprentes. Digresjon: La meg bruke anledningen til å skryte av adblocker-funksjoner, når jeg slår dem av ser nettsider generelt forjævlige ut. 

Dernest er jeg skikkelig ilter over at nymfe.blogg.no på mobil ser ut som noen spøy bokstaver utover seks skjermruller før man kommer til headeren. Jeg vet ikke om det er feil i koden blogg.no bruker i forbindelse med reklamene sine, eller hva som er problemet, og ikke finner jeg ut av det heller. Og henvender jeg meg til helpdesken, får jeg antagelig like lite hjelp da som da jeg henvendte meg dit sist det var problemer jeg ikke klarte finne ut av, da de fortalte meg det ganske enkelt ikke var problemer på bloggen til tross for at gode 30% av leserne (og jeg!) så all tekst på bloggen i ufrivillig kursiv. 

Er så forbanna teit være glad i noe ut av vane, altså! Det gjelder ikke bare produkter og tjenester som denne, men også folk og alt annet. Vaner er noe man burde bryte oftere... Er det noen der ute som har tips til hva jeg kan gjøre med mobilversjonen min, PLEASE skrik ut. Flere som opplever issues forresten?

-NA

7 kommentarer

gambleren

23.01.2017 kl.15:15

Misfornøyd, finn et annet verktøy. Enklere kan det ikke bli.

NA

23.01.2017 kl.18:45

gambleren: Har vel dekket det aspektet i innlegget, men takk for at du tok på deg rollen som captain obvious! :D Ha en fin dag.

Ingri

23.01.2017 kl.20:26

Jeg blogger ikke selv men det virker frustrerende ja og hvorfor kan dere ikke lagre det dere skriver, er jo deres. Om du flytter bloggen link oss da. Hilsen trofast leser.

NA

17.07.2017 kl.02:28

Ingri: Takk for det Ingri! :) ja, klart jeg skal linke dere. Takk for at du fortsatt følger meg! <3

gambleren

24.01.2017 kl.00:02

Bare hyggelig, NA :)

NA

24.01.2017 kl.00:39

xD

Sirien

21.02.2018 kl.05:29

Hater mangelen på funksjonalitet selv. Slutta på denne plattformen, men stikker innom for å lese deg, bla ;)

Skriv en ny kommentar

NA

NA

32, Oslo

En blogg om sex og nymfomani fra en jentes perspektiv. Bloggen min ønsker å engasjere og bidra til at flere får et godt forhold til seg selv og sin seksualitet. Ønsker også å bidra til å fjerne stigmaen som ligger i at menn har større sexdriv enn kvinner, og fjerne fordommer vi skulle ha til oss selv eller andre - uansett preferanser og legning.

På bloggen finnes tips/råd, stillinger, opplevelser, noveller, serier, og andre innlegg. Bla deg gjennom kategoriene for å finne temaene du er interessert i, det ligger masse mer i arkivene enn det som er på forsiden! Bloggen er skrevet anonymt av meg, NA. Velkommen!

Ønsker du kontakt med meg? Mail meg!

Bloggen oppdateres stort sett hver helg.

Kategorier

Arkiv